Review: Too Faced White Chocolate Bar

Som den Too Faced-enthusiast jeg er, var jeg mildest talt meget spændt da Jerrod Blandino, grundlægger af Too Faced, tilbage i sommeren 2017 teasede den kommende “White Chocolate Bar” på sin Instagram. Paletten er en del af Too Faced chokoladebar-familien, der også indeholder de forløberne Too Faced “Chocolate Bar“, “Semi-sweet Chocolate Bar“, “Chocolate Bon Bons” samt den nyeste “Chocolate Gold“, der udkom samtidigt som White Chocolate Bar tilbage i efteråret 2017. Først var det meningen, at White Chocolate Bar skulle være en limited edition, hvorfor den ikke er at finde på det danske marked (endnu!). Tager du derimod et smut forbi London, kan du finde den i deres (eneste) fysiske butik i Carnaby Street, Soho (se kort her) eller i det berømte Selfridges shoppingcenters skønhedsafdeling på Oxford Street (eller online her, hvor de også leverer til Danmark). Produktet er også at finde i Too Faced egen online shop, her, men de sender dog ikke til Danmark som det er lige nu – men hold øje, det skulle gerne komme inde længe. Efter flere forsøg rundt i London var jeg så heldig at få fat på paletten som en af de første, nedenunder kan du se min anmeldelse af produktet.

Emballagen:

Kender man til Too Faced brandet er man formentlig bekendt med, at produkterne som regel har et lille twist. White Chocolate Bar er ingen undtagelse og i stil med sine forløbere, har emballagen et humoristisk design i stil med en chokoladebar. Emballagen er holdt i lyse toner af hvid, pink og guld. Åbner man paletten finder man et lille spejl på den ene side, med detaljer af lyserøde bolsjetriber i baggrunden. Den anden side af paletten viser 16 farver, her 14 mindre og to store, på en skinnende guldplade. Paletten føles tung, ca. 18 g, hvoraf skyggerne vejer mellem 0.95-2,2 g. Dertil får man også en lille folder med forslag til, hvordan man kan bruge farverne.
Det bedste ved det hele? Too Faced lover at formularerne indeholder 100% kakaopulver, der gør, at paletten naturligt dufter af hvid chokolade og derfor ikke er tilsat  duft i form af anden parfume.

Farverne:

Paletten indeholder både matte, skinnede og glitrende skygger – hvoraf nogle er en glimmerskygge og andre kun indeholder lidt glimmer. Jeg har delt det op i følgende:

Matte: Mint Chocolate, Glaze, Cake Batter, Chocolate Syrup, Lavender Cake, Guilt-Free, Smoked Sea Salt og Banana Date.

Glimmerskygger: Exotica, Pearl Candy, Indulge, Sugared Raisin og Raspberry Rose med et mere perlemors lignede skær.

Matte, men med lidt glimmer: Frosted Apricot, Cookie Dough og Black Sugar.

Der er altså en god variation af forskellige slages skygger, dertil også farverne “Glaze” og “Banana Date”, de to større, matte skygger, som er gode til at lægge en base på låget og minimere, at de glitrende skygger samler sig i lag på øjenlåget. Dertil er “Glaze” også god til at highlighte lige under brynet, så øjet virker mere åbent.

Størstedelen af farverne i paletten er en videreudvikling af Too Faced “White Chocolate Chip” mini palette, hvoraf mange af farverne går igen. Chocolate Chip paletten er en af brandets mindre succesfulde, hvilket blandt andet grunder i meget lyse farvenuancer og kritiseret pigmentering. Til at starte med har Too Faced også modtaget meget kritik af farvevalget i den nye White Chocolate Bar, idet størstedelen af farverne, i stil med White Chocolate Chip, også er meget lyse og kølige og derfor ikke nødvendigvis er tilgodeset alle hudtoner. Dette kan siges at være en smagssag, dog er jeg enig i, at nogle af de meget lyse farver hurtigt kommer til at se aske-lignende og ensartede ud, selv på min i forvejen lyse hudtone.
Overodnet set synes jeg dog, at det er forfriskende at se nogle andre farver end kun de sædvanlige varme, neutrale nuancer, der efterhånden er at finde i alle nyere paletter. Her kommer “Mint Chocolate”, “Lavender Cake” og “Guilt-Free” særligt til deres ret og kan skabe et anderledes udtryk. De resterende farver er tilmed virkelig fine og kan bruges til at skabe et meget blødt look, med både brunlige eller mere kølige nuancer – der er altså god mulighed for, at skabe nogle forskellige looks.

Swatches:

Ovenover ses det, hvordan farverne ser ud på en min lyse hudtone efter kun ét strøg. Overordnet set er formularen på farverne virkelig bløde og silkeagtigte, hvilket gør dem meget lette at arbejde med og de blender tilmed rigtig fint. De matte farver, inklusive de matte med lidt glitter og den mere perle-lignende “Raspberry Rose”, virker meget pigmenterede og fremstår umiddelbart som de ser ud i paletten. Farverne kan bygges op således de bliver endnu mere pigmenterede (se billede med de runde farveprøver, ovenover “farverne”-afsnittet, hvor farverne er bygget op), hvilket jeg ser som en fordel, da man her er i kontrol over skyggerne. Hertil kan farven “Black Sugar” virke intimiderende på grund af dens meget mørke nuance, men fungerer godt til at skabe en flot skygge eller smokey eye, idet den blender rigtig godt ud og skaber en fin overgang.

Glimmerskyggerne “Indulge” og “Sugared Raisin” er pigmenterede for glimmerskygger at være, men ligner hinanden meget, når de påføres. Dertil har de en del nedfald og det kan derfor være en fordel at lægge sin foundation eller pudder efter man har lagt øjenskyggen. For at få glimmerskyggerne til rigtigt at skinne rigtigt igennem, kan man bruge en underliggende nuance, eksempelvis “Glaze” eller “Banana date”, der understreger skyggernes forskellige udnertoner, her en gylden (Indulge) vs. den mere kølige lilla (Sugared Raisin).
Farvene “Glaze” og “Smoked Seasalt” kommer tilmed hurtigt til at virke lidt “plettede”, når de påføres og kræver lidt flere lag.

Opsamling:

Alt i alt synes jeg, at Too Faced White Chocolate Bar er en rigtig fin palette med god mulighed for at udforske dets varierende farver (dog meget lyse) og typer af skygger. Palettens udseende lægger op til leg og duften er et anderledes indslag, der gør det lidt mere sjovt at eksperimentere med paletten. Er man dog ikke til parfumerede produkter (selvom denne er 100% naturligt parfumeret), er paletten nok ikke et hit, da duften er meget kraftig. Har man brug for en go-to palette, der rummer de mere varme og mørke nuancer, er denne muligvis ikke oplagt grundet de mange lyse farver, men søger man derimod en palette, hvor man kan udforske lidt er denne oplagt, da der kan der komme nogle rigtig fine, anderledes og opfriskende looks ud af det. Formularerne er meget nemme at arbejde med og lægger sig overordnet set rigtig flot ved første strøg.
Jeg er meget glad for min palette og den er et must-have, hvis man, ligesom mig, er afhængig at Too Faced paletter!

Om Too Faced:

Too Faced er et amerikansk makeup brand, der blev grundlagt i 1998 af Jerrod Blandino og Jeremy Johnson. Brandet var de første til nogensinde af lanchere en glitter-øjenskygge, hvilket blev en kæmpe succes og har sidenhed ikke set sig tilbage med flere klassikere såsom “Better Than Sex Mascara”, der er den bedst solgte high-end mascara i Amerika og ikke mindst deres chokoladebar-paletter.

Julie

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *